Selecteer een pagina

Wat houdt TA (Technische Analyse) in?

Technische Analyse (TA) is het bestuderen van charts (koersgrafieken) van cryptocurrency en andere financiële markten met informatie uit het verleden.

Je kunt – door het trekken van horizontale lijnen/zones en diagonale lijnen (trendlijnen) – patronen of koersbewegingen ontdekken waar je op kunt traden.

Anders dan met FA (Fundamentele Analyse) wordt bij TA geen rekening gehouden met het project achter een coin, nieuwsberichten etc.

Bij DTC trade wij op basis van shortterm (korte termijn) of midterm (middellange termijn) maar wij kijken daarvoor ook op hogere timeframes zoals daily of weekly chart om een compleet beeld te krijgen van wat wij kunnen verwachten.

Met Technische Analyse kun je een aan- en verkoopmoment bepalen van je cryptomunten op basis van horizontale zones, supply en demand zones, patronen etc.

Je hebt daarvoor een account op Tradingview nodig en daarna kan je aan de slag met het trekken van trendlijnen op de candlesticks in je chart.

Horizontale support en resistancelijnen (of beter nog zones) zijn het belangrijkst in je chart en daar moet je je als beginner vooral op focussen. Daarnaast kunnen diagonale lijnen (trendlijnen) een formatie vormen. Gebruik als beginner trendlijnen alleen voor het spotten van candlestick formaties en laat ze verder achterwege in je chart.

Wanneer de lijnen op de candlesticks een patroon (formatie) vormen dan kan dat candlestickpatroon bearish of bullish zijn.

Naast horizontale zones en trendlijnen kan je ook indicatoren toevoegen waarmee je een completer beeld krijgt om in een trade te stappen.

Indicatoren zijn echter slechts ter confirmatie van wat je ziet op basis van de horizontale zones en trendlijnen.