Selecteer een pagina

Traden op breakout of retest?

Retest of breakout?

Traden op retest is altijd het veiligst maar er zijn situaties (bull market) waar er niet altijd een goede retest komt en dan kun je traden op breakout.

Maar in welke situatie gebruiken we welke strategie?

Of je op breakout of retest trade hangt voornamelijk af van hoe sterk de markt is en hoeveel risico je wil nemen.
Soms is het ook afhankelijk van of er een goede Invalidatie aanwezig is voor de breakout of niet.
Bijvoorbeeld als een resistance al heel vaak getest is en de prijs er steeds kleinere bewegingen vanaf maakt en je weet dat er steeds minder verkopers zijn.
In een goede markt waarin alles hard stijgt wil je eerder breakout traden want je weet toch dat de markt het goed doet en je wil je kans niet missen + de kans is sowieso al groter dat die munt dan ook omhoog schiet.

Allemaal voorbeelden van dingen die je meeneemt in je analyse en het nemen van je keuzes.

Traden vóór een breakout
Kan als de prijs consolideert onder een resistance en er higher lows onder resistance vormen waarbij duidelijke consolidatie te zien is en de reacties op de resistance steeds minder worden.

Traden tijdens breakout
Doe je het liefste als de reversals zo dicht mogelijk bij elkaar staan, waardoor je een heel duidelijk level hebt om te breken.
Wanneer dat niet het geval is ga je NOOIT voor een breakout trade.
Anders krijg je namelijk een situatie zoals in het voorbeeld hieronder, waarbij alle highs eigenlijk net allemaal op andere plekken staan waardoor je geen duidelijk level hebt waar je de breakout kan kopen.

Traden op retest
Doe je als geen van bovenstaande mogelijk is en je dus óf geen higher lows onder resistance hebt en geen duidelijk level om te breken (zie voorbeeld)

Daarom wachten we in onderstaand voorbeeld op een retest.

Voorbeeld 1: HIGH – hier wil je geen breakout traden